Učitava se.
Molimo sačekajte.

Izbornik

00387 (0) 63-820-370

admin@joomnet.com

Održavanje web stranice

PočetnaSERVISOdržavanje web stranice
PočetnaSERVISOdržavanje web stranice

Održavanje i administriranje web stranice

single image

Niste u mogućnosti sami održavati svoju web stranicu... Trebate povremene ili češće intervencije na svojoj web prezentaciji... Jednostavno imate potrebu za administratorom vrlo često ili čak svakodnevno. Tu smo mi. Pogledajte našu ponudu i odaberite administratorske usluge koje će odgovoriti na vaše zahtjeve u pogledu održavanja i administriranja web stranice.

 • Godišnje održavanje web stranice.
 • Periodično održavanje web stranice.
 • Dnevno održavanje web stranice.
 • Održavanje web stranice na zahtjev.
 • Održavanje web stranice po našem programu.
 • Vanredne intervencije na održavanju web stranice.

O administriranju

O svakom tipu održavanja

Godišnje

Usluga se ugovara na godišnjoj razini. Nakon ugovorene usluge naš tim brine o održavanju web stranice u periodu od godinu dana bez potreba za intervencijom vlasnika web stranice.

Detaljnije

Periodično

Usluga se ugovara na određeni period. Polugodišnje, kvartalno ili na mjesečnoj razini. Intervencije na održavanju i administriranju stranice vršit će se po ugovorenim terminima.

Detaljnije

Mjesečno

Usluga se ugovara na bazi od jednog mjeseca. Intervencije na održavanju i administriranju stranice vrše se jednom mjesečno. A vrsta i obim izvršenih usluga posebno se dogovaraju.

Detaljnije

Na zahtjev

Kod ovog načina ugovorene usluge nije definirano vrijeme održavanja, odnosno administriranja web stranice nego naš tim intervenira po pojedinačnim zahtjevaima vlasnka web stranice.

Detaljnije

Naše održavanje

Usluga održavanja i administrirana web stranice kod koje svu brigu oko održavanja i administriranja web stranice vodi naš tim i intervencija korisnika za održavanjem nije potrebna.

Detaljnije

Vanredno

Iako korisnici odaberu jedan od paketa održavanja znaju se ukazati vanredne potrebe za održavanjem web stranice. U takvim situacijama radimo održavanje stranice po pojedinačnim zahtjevima.

Detaljnije

Naše usluge

Postoji niz usluga koje ne ulaze u standardno održavanje web stranica. Također postoje i razne druge usluge koje nisu dio standardnih paketa za izradu web stranica.

Kompletnu ponudu naših usluga možete vidjeti detaljnije na linku ispod

Koje usluge nudimo

Fotografije Tekst Redizajn Grafika Logo Ostalo

Po pravilu fotografije koje će se ugraditi u web prezentaciju osigurava vlasnik web stranice. Pogotovo ako je riječ o tematskim web stranicama na kojima se prezentira vaš biznis, proizvod ili bilo što što je svojstveno samo vama. Logično je da fotografije te vrste posjedujete samo vi. U kontekstu rečenog možemo dogovoriti:

 • - Da vi osiguravate i pripremate fotografije za web prezentaciju.
 • - Da vi osiguravate fotografije, ali da ih mi pripremamo i uređujemo za web stranicu.
 • - Da mi dolazimo u vašu tvrtku i slikamo potreban foto materijal.
 • - Da sami osiguravamo fotografije s besplatnih foto servisa.
 • - Da posredujemo pri kupnji komercijalnih fotografija koje će odgovarati  vašim potrebama.

Manji dio teksta sastavni je dio samog dizajna web stranice i taj dio ulazi u cijenu naručenog paketa. Međutim, svi ostali tekstovi su na vlasniku web stranice. Misli se na tekstove koji čine sadržaj na zadane teme i po konceptu web stranice ili na tekstove koj čine članke koji su pisani bilo u vidu vijesti ili kao blog korisnika. U pogledu teksta razlikujemo:

 • - Vaš tekst bez atributa, spreman za ugradnju na web stranicu.
 • - Vaš tekst s atributima koji je potrebno prilagoditi HTML standardu.
 • - Naš tekst za vaš sadržaj na temelju vaših podataka.
 • - U cijelosti naš tekst kojeg ćemo mi sastaviti, tipkati i objaviti na stranici.

Web dizajn stranice će biti dogovoren prije početka izrade stranice. On podrazumijeva raspored elemnata na stranici, vrste modula i komponenti, sadržaj u smislu teksta i fotografija. Naknadni zahtjevi za izmjenom web dizajna ukoliko nisu "kozmetičke" prirode podrazumijevaju posebno ugovorenu uslugu i plaćaju se dodatno. Cijena za svaku izmjenu se posebno dogovara i ovisit će o složenosti postupka izmjene web dizajna i potrebnog vremena da se zahtjevane preinake izvrše.

Izrada grafičkih elemenata, odnosno slika i crteža koji zahtjevaju upotrebu profesionalnih alata kao što su Corel Draw, Photoshop i sl. predstavljaju posebnu uslugu koja se dodatno plaća izuzev ako takvi elementi već nisu dio unaprijed dogovorenog dizajnerskog rješenja naručene web stranice.

Cijena svakog elementa dogovara se pojedinačno u ovisnosti od složenosti grafičkog elementa i vremena potrebnog za njegovu izgradnju.

Na web stranicu ugrađujemo vaš logo ili znak. Uvjet je da zaprimljeni materijal zadovoljava standarde, odnosno da logo ili znak imaju zadovoljavajuću kvalitetu i da je datoteka u potrebnom formatu koji zadovoljava potrebe standarda izrade web stranice.

Ako je logo neadekvatan naš tim će izraditi istovjetan ali u zadovoljavajućoj kvaliteti i u potrebnom standardu. Naknadna izrada logoa se naplaćuje.

Ukoliko nemate logo mi ćemo vam ponudi naše dizajnersko i grafičko rješenje koje će poslužiti za vašu web prezentaciju ali ii u svim drugim prigodama kada će vam trebati znak ili logo vaše tvrtke ili organizacije.

Svi ostali gradivni elementi koji nisu navedeni dogovaraju se posebno izuzev elemenata koji su već sadržani u osnovnom dizajnu web stranice koji se zaključuje prilikom ugovaranja izrade web stranice.

Produženje domene i hostinga

Zakup domene i web hostinga obično se vrši na godinu dana. Prije nego istekne taj period i domenu i hosting potrebno je produžiti na naredni period zakupa. Ukoliko niste u mogućnosti sami izvršiti ovu obvezu taj posao možete prepustiti nama. Ukoliko se odlučite za nas, taj dio održavanja web stranice morate dogovoriti na početku ugovaranja izrade web stranice. Za prvu godinu taj dio usluge uvršen je u cijenu zakupljenog paketa.

Nadogradnja sustava i komponenti

Nadogradnje sustava su periodične. Kontinuirano se otkrivaju bugovi i loše napisane linij ekoda. Periodično se takvi propusti ispravljaju t eje nužno nadograđivati sustav novijim definicijama programa koje ne samo da pospješuju rad sustava nego se tim nadogradnjama web stranica unapređuje po pitanju sigurnosti od hakerskih i sličnih napada. Ovu opciju održavanja sustava prepuštamo korisnicima samo ako su sigurni što rade u protivnom ne možemoodgovarati za pogrešno izvršenu nadogradnju koja može dovesti da pada cijele web stranice.

Zamjena komponenti

Katkada se ukaže potreba da se neka od komponenti zamjeni ili novijom verzijom koja nužno nije funkcionalnija, ali je stabilnija i za unaprijeđenim definiciajma ili posve drugom komponentom koja će u osnovi vršiti istu radnju kao komponenta koju mijenjamo. Ova vrsta održavanja zahtjeva visoku stručnost admnistratora, jer i kriva nadogradnja ili zamjena komponente može srušiti kompletan sustav.

Popravak uočenih pogrešaka

Kod izrade svake web stranice ,a pogotovo kod onih složenijih s većim brojem stranica i komponenti dešavaju se pogreške tehničke prirode koje u najčešćem slučaju ne utječu na rad i ispravnu funkcionalnost web stranice, ali su estetski neprihvatljive i nužno ih je ispraviti. Ukoliko su te pogreške rezultat našeg propusta prilikom izrade web stranice istu pogrešku ćemo ispraviti, podrazumijevano, besplatno.

Dodavanje novog članka (posta)

Ukoliko se ukaže potreba za dodavanjem novog sadržaja u formi stranice teksta, članka i sl. takav postupak ulazi u domenu administriranja stranice i ugovoara se za svaku aktivnost posebno. Članak podrazumjeva stranicu teksta s jednom fotografijom uz mogućnost ugradnje dodatne fotografije, audio ili video sadržaja. Ugradnja više fotogorafija ili drugog sadržaja u jedan članak ili zasebno kao galerija ugovara se posebno.

Izmjena postojećeg sadržaja

Ponekad je određeni članak potrebno zamjeniti s novim. Neki od tekstova izgube na aktualnosti i treba ih zamjeniti s novim aktualnim tekstom. Ili ponekad se ukaže potreba da se zamijnei dio teksta, priložena fotografija, da se doda nova fotografija i sl. Takva usluga ugovara se po programu naših usluga koje predstavljamo u gornjem dijelu ove stranice.

Komentari i forumi

Administriranje komentara ispod članaka na web stranicama ili na forumima zahtjevna je aktivnost koja se obično moderira svakodnevno. Web stranice ili forumi s velikim prometom i velikom fluktacjom postova (komentara) nemogu bez stalnog angažmana moderatora zato korisnici koji žele web stranice na kojima će biti dosta komentara moraju razmisliti o cjelodnevnom i svakodnevnom angažmanu administratora, izuzev u slučaju ako sami mogu moderirati svoju web stranicu.

Ostala administriranja

Osim glavnih gore navedenih aktivnosti administratora web stranice zahtjevaju niz drugih aktivnosti koje jedan administrator mora zadovoljiti. Ovisno o tipu web stranice i složenosti sadržaja web administrator može imati niz drugih poslova koje su vezane uz održavanje web stranice. Pa tako izdvajamo samo neke; evidentiranje i upravljanje (registriranim) korisnicima, upravljanje Newsletterima, odgovri na upite korisnika, upravljanje i korištenje statistike, komunikacija sa društvenim mrežama (Facebook i dr.), upravljanje bannerima i drugim reklamnim sadržajem, kao i niz drugih aktivnosti koje su neminovne u većoj ili manjoj mjeri tijekomcijele godine. Posebne aktivnosti administratora su na specializiranim web stranicama kao što su web trgovine i news portali gdje jepotrebno angažirati dva ili čak više administratora u cilju zadovoljenja profesionalnog standarda uprvaljanja takvim web prezentacijama.