Učitava se.
Molimo sačekajte.

Izbornik

00387 (0) 63-820-370

admin@joomnet.com

Izbor web paketa

PočetnaSERVISIzbor web paketa
PočetnaSERVISIzbor web paketa

Za kakvu se web stranicu odlučiti

Olakšat ćemo vam izbor oko odabira paketa za izradu web stranice. U nastavku donosimo šire objašnjenje što pojedini paket predstavlja. Na vam je da prepoznate svoju situaciju i potrebu za vašom web prezentacijom. Ako vam je potrebna pomoć svakako nas kontaktirajte rado ćemo zajednički izabrati najbolje rješenje za vas. Napomenimo da svaka web prezentacija u prikazanoj cijeni sadrže zakupljen hosting i domenu na godinu dana.

 

Web 1

Jednostavna web stranica

Opis:

U našoj ponudi paketa za izradu web stranica navedeno je da izrada Jednostavne web stranice košta 300 KM (150 eura) pa nadalje. To znači da cijena izrade takve web prezentacije nije fiksno 300 EUR nego da se raspon cijena web stranice tog tipa kreće od 300 EUR pa naviše. Naravno vaša web stranice može koštati samo 300 EUR. Ako nemate velike zahtjeve u pogledu web prezentacie moguće je da za 300 KM dobijete web stranicu po sistemu "ključ u ruke". Naravno, ne treba tu imati prevelika očekivanja jer osigurati domenu i hosting i uz to dobiti i web stranicu zaista zvuči nevjerojatno. Dakako tu je riječ o sadržajno manjoj web stranici koja ima svega par podstranica, nešto fotografija i teksta. Ali će u svakom slučaj i takva stranica biti full funkcionalna i sv eće na njoj raditi savršeno.

Okvirno, web stranica iz paketa "Web 1" sadrži do 5 stranica što je sasvimdovoljno da se predstavi tvrtk, nekakav biznis ili da se otvori blog sekcija ukojoj će te postati svoje blogove. I u ovom paketu web stranica je u responzivnom dizajnu što znači da će lijepo izgledati na svim monitorima. Jednostavne web stranice krasi i jedna baza podataka koja čini odlične temelje za eventualno proširenje sadržaja i korištenje aplikacija koje ne mogu bez baze podataka. Na sve ovo kreirat ćemo vam jedan e-mail račun koji će biti vezan uz vašu domenu. Kreiranje više e-mail računa dodatno se naplaćuje. Cijena od 300 KM podrazumijeva unos i editiranje vašeg teksta i vaših fotografija. Ako obveza pisanja teksta i osiguranje fotografija pada na teret JOOMNET-a onda se i ta usluga naknadno zaračunava. Paket podrazumjeva jedan jezik i formu za kontakt.

Sadržaj:

 • Do 5 stranica
 • Jedna baza podataka
 • Jedan e-mail račun
 • Forma za kontakt
Web 2

Složenija web stranica

Opis:

Složenija web stranica podrazumijeva veću zahtjevnost prilikom izrade stranice u odnosu na "Jednostavnu web stranicu". Osim toga web stranica iz paketa "Web 2" naše ponude bogatija je i po količini i po vrsti sadržaja. Ponuđena cijena od 600 EUR je referentna i služi samo za orjentaciju. U navedenu cijenu se može ući jedna srednje složena stranica, ali kako su web stranice po strukturi raznovrsne i različitie to će i cijena izrade svake stranice ponaosob biti definirana ovisno o tomu što će klijen odabrati za svoju prezentaciju. Ukoliko klient sam pripremi tekst i fotografije cijena izrade jedne ovakve strance puno će biti bliža iskazanoj cijeni. međutim, ukoliko teret izrade teksta i fotografija pada na JOOMNET onda će cijena ovisiti o količini teksta i broju fotografija.

Ovaj paket je prilično fleksibilan jer su karakteristike paketa "Web 2" jednako tako fleksibilne. Ako korisniku neki od ponuđenih elemenata iz paketa nisu potrebni moguće je čak dobiti i nižu cijenu izrade srednje složene stranice od one navedene u paketu. Ovaj paket obično zadovoljava veliki broj korisnika jer sadrži uglavnom sve potrebne pakete za jednu tvrtku ili organizaciju koja se želi predstaviti na Internetu. Podrazumijeva se da su webstranice i u ovom paketu u responsive dizajnu, kao uostalom sve naše web stranice, što je i uvjetovano od strane Google tražilice. Do 10 stranica u paketu kako je i navedeno nije fiksna kvota. Ona je samo referentni prikaz, tek tolik da se korisnik može ravnati koliko bi to stranica otpirlike činilo njegovu web prezentaciju. Ovaj paket sadrži 3 e-mail računa s tim da se na zahtjev može kreirati i dodatni broj e-mail računa, ovisno o potrebama korisnika. Bogatij paket od osnovnog podrazumijeva i bogatiju podršku. Sve web stranice iz ovog paketa prijavit ćemo na sve veće svjetske web tražilice.

Sadržaj:

 • Do 10 stranica
 • Jedna baza podataka
 • Tri e-mail računa
 • Forma za kontakt
 • Prijava na tražilice
Web 3

Profesionalna web stranica

Opis:

Profesionalna web stranica sama o sebi govori da je riječ o visoko sofisticiranom uratku. Ovakve web stranice sadržepraktično sve što jedna bogata web stranica treba sadržavati. Ako vam treba ozbiljna i moderna web prezentacija onda će te sigurno ići na paket Web 3. Broj stranica u paketu nije definiran što znači da ih može biti neodređeno. Stim dato znači da će prezentacija s većim brojem stranica imati i veću cijenu. U većini slučajeva se uklopimo s cijenom paketa i željenim brojem stranica, a enormno veliki broj stranica prakticira se samo u posebnim web prezentacijama koje ako ne odstupaju od većine kriterija mogu biti prihvatljive u definiranoj cijeni. I za ovaj paket se podrazumjeva da korisnik sam pripremi svoj sadržaj i fotografije. Ukoliko ta obveza pada na JOOMNET osnovna cijena paketa bit će uvećana za cijenu broja tipkanih stranica i broja uređenih i pripremljenih fotografija. Prje same izarde ovakve web stranice klijent mora precizno definirati svoje potrebe jer naknadne izmjene i prepravci traže dosta sati radi što može utjecati na konačnu cijenu.

Ovaj paket je sadržajno vrlo bogat. Krasi ga veliki broj funkcionalnih komponenti koje su po defaultu sadržane u paketu. Korisnik može birati koje će komponente biti ugrađene u njegovu web prezentaciju. Ako pak korisnik zahtjeva visokoprofesionalne komponente osnovna cijena usluge će biti uvećana za cijenu naručene komponente. Takva praksa je rijetkost jer mi imamo veliki broj komponenti i zaista će rijetkost biti da koresnk ima potrebu za nekom komponentom koja sene nalazi u našem portfelju. Profesionalna web stranica se može uraditi osim na matičnom i na nekom drugom jeziku (engleski ili njemački), stim da cijena prijevoda tekstova (sadržaja) na drugi jezik ne ulazi u osnovnu cijenu paketa. Moguće je dodavanje i dodatnih jezika uz nadoplatu, a uz uvjet kao i kod prvog dodatnog jezika. Profi paket uključuje do dvije baze podataka, a ako korisnik ima potrebu za više baza podataka moguće su uz nadoplatu. Paket Web 3 podrazumieva kreiranje do 10 e-mail računa što opet ne predstavlja striktno pravilo nego je orjentacijske prirode. Osim toga što ćemo stranicu prijaviti na sve veće svjetske web tražilice ovaj paket podrazumijeva i dodatnu SEO optimizaciju za povoljnije pozicioniranje stranice na Internet tražilicama.

Sadržaj:

 • Neodređen broj stranica
 • Dvije baze podataka
 • Do 10 e-mail računa
 • Forma za kontakt
 • Prijava na tražilice
 • SEO optimizacija
 • Stranica do 2 jezika
Web extra

Složena web stranica

Opis:

Složena web stranica je složena u svakom smislu. Od složenosti izrade jedne ovakve prezentacije do zahtjevnih komponenti koje krase ekstra profesionane projekte. U takve web prezentacije najčešće se ubrajaju web trgovine, news portali, booking apartman i hotela i sl. Potreban broj radnih sati za ovakvom web stranicom je daleko veći nego kod web stranica nižeg cjenovnog ranga. Cijena izrade jedne extra profesionalne web stranice teško da može biti niža od referentne jer u sebi sadrži složene komponente koje se moraju prilagoditi postojećem dizajnu web stranice ali i zadovoljiti punu funkcionačnost kod koje ne smije biti greške. No kada su u pitanu ekstra složene web stranice i tu imamo određene raspone i u velikoj mjeri utječe na cijenu podatak tko unosi podatke. Stranice kao što su web trgovine zahtijevaju unos velikog broja podataka te se shodno toj količini određuje i završna cijena cijelog projekta. Kada je npr. u pitanju web trgovina JOOMNET može unijeti do 10 artikala s kojim će provjeriti funkcionalnost sistema ali unos preostalih artikala ostaje na klijentu. S tim da se može dogovoriti i unos svih artikala od strane naše kuće što će svakao utjeccati na konačnu cijenu izrade web prezentacije.

Složene, specijalne web stranice nisu posebno limitirane resursima, jer na takvim stranicam uglavnom mora biti što mora biti. Nema posebnih ograničenja, osim eventualno posebnih zahtjeva naručitelja. Kao se radi o visoko profesionalnim projektima brojjeftinih modula sveden je naminimum. Tako da o broju ugrađenih modula iam veliki utjecaj na konačnu cijenu prezentacije. Neki od modula nisu nužni tako da će sve ovisiti o izboru naručitelja. Mi ćemo sa svoje strane svakog korisnika upoznati s mogućnostima proširenja i specijanih dodataka za ovakve web stranice. Predložit ćemo optimalna rješenja sukladno korisnikovim očekivanjima i htjenjima. U svakom slučaju navedena referentna cijena za ovaj paket je samo ilustrativni pokazatelj, a stvarna cijena može biti blizu ovoj prikazanoj, ali i znatno viša. Ovisno od toga što korisnik točno želi na svojoj web stranici. U svaakom slučaju obim poslova, sadržaj i cijenu za specijalne profi stranice se dogovraju s naručiteljem projekta u svakom pojedinom slučaju.

Sadržaj:

 • Neodređen broj stranica
 • Baze podataka po potrebi
 • e-mail računa po potrebi
 • Forma za kontakt
 • Prijava na tražilice
 • SEO optimizacija
 • Stranica na više jezika
 • Uključeno kreiranje pododmene