Učitava se.
Molimo sačekajte.

Izbornik

00387 (0) 63-820-370

admin@joomnet.com

Nismo najjeftiniji, ali smo najpovoljniji

Nismo najbrži zato smo najsigurniji

Nismo prvi, ali smo pri samom vrhu

Nismo najbolji ali smo tu negdje

Jesmo uporni, jer ne odustajemo

Jesmo inovativni, jer smo u trendu

Jesmo ozbiljni , jer se ne šalimo

Jesmo uspješni, jer to nam je moto

single image

Protražite odgovore na pitanja koja vas muče

Ili vam je sve jasno. Tada nas samo kontaktirajte i obrazložite nam vašu ideju vezano za vašu web prezentaciju ili realizaciju neke od naših usluga.

Odgovori na najčešća pitanja. Trebate druge odgovore - kontaktirajte nas.

Treba li mi web stranica?

Dok posjećujete ovakve stranici vjerojatno Vam treba web stranica. I ne bi na mjestu bilo pitanje treba li Vam web stranica, nego bi pravo pitanje bilo kakva Vam web stranica treba? Ma koliko sve web stranice možda nalikovale jedna na drugu one se znaju razlikovati u velikoj mjeri. Postoje jednostavne web stranice, ali i one jako složene, a to znači i prilično skupe, jer za uraditi jednu složenu web stranicu treba dosta truda i vremena, a to košta. Zato možemo svakom klijentu preporučiti da uđe u bit web stranice i da odabere onakvu web stranicu koja će zadovoljiti njegove potrebe. Na taj način se izbjegavaju suvšni i bespotrebni troškovi koji nikomu ne trebaju.

Moram li imati vlasitu domenu i hosting?

Svaka web stranica mora imati svoju domenu. Jedinstven internetski naziv koji će biti karakterističan za određenu web stranicu.  Domenu možete registirati sami. U tom slučaju nama ćete dostaviti potrebne podatke kako bi mogli povezatai Vašu domenu sa Vašom web prezentacijom. Registraciju domene na Vaše ime možemo uraditi i mi. U konačnici rezultat je isti. Sve ovisi o vama i vašim željama.

Već imam domenu, mogu li ju iskoristiti za novu web stranicu

Svakako, postojeću domenu možete iskoristiti za Vašu novu web prezentaciju. Nama ćete dostaviti domain name server gdje vam je smještena domena i mi ćemo Vašu novu web prezentaciju vezati za vašu postojeću domenu. A ako želite možemo vam domenu preseliti i na novi host u slučaju da mijenjate hosting providera.

Koliko košta domena i koja je cijena hosting paketa?

Postoji više vrsta domena i svaka od njih ima svoju cijenu. Najpopularnije su internacionalne vršne domene tipa .com, .net, .org i sl. i njihova cijena za godinu dana iznosi oko 10 Eura. Neke vršne domene imaju nešto nižu cijenu, ali postoji niz vršnih domena koje su znatno skuplje.

Cijena web hosting paketa ovisi o nizu faktora i kreće se od 50 do 100 Eura za period od godinu dana. Naravno, na tržištu ima i jeftinijih ponuda, ali i onih koje su osjetno skuplje. Ne može se reći da i kod hostinga striktno vrijedi pravilo "koliko para toliko muzike", ali vrlo često je slučaj da takvo pravilo odgovara stvarnom stanju.

Već imam web stranicu, trebaju li mi nova domena i novi hosting?

U najčešćem slučaju ne morate kupovati novu domenu i novi hosting. Ako ste zadovoljni s postojećim hostingom možete ga zadržati. Bitno je da Vam hosting paket sadrži dovoljno diskovnog prostora da na njega možete postaviti novu web przentaciju.

Ako odlučiti zadržati staru domenu i nova web prezentacija će biti istog imena. Za novu web adresu trebat ćete i novu domenu.

Treba li mi logo?

Ne nužno. Logo nije uvjet da bi imali web stranicu. Umjesto vašeg znaka na stranicu se može postaviti tekst koji će prikazati naziv stranice ili neki vaš slogan ili čak oboje. Međutim, ako radite web stranicu za vašu tvrtku, organizaciju ili neko udruženje logičan izbor je postavljanje vašeg znaka kao simbola po kojem ćete biti prepoznatljivi. Možemo iskoristiti vaše postojeće rješenje ili vam možemo uraditi novi logo. Vi ćete kod narudžbe izraziti svoju želju.

Moram li imati svoje fotografije?

U najčešćem broju slučajeva odgovor je potvrdan - DA! Ali nije nužno da imate svoje fotografije. Izradu fotografija možete naručiti od nas. Možemo vam ponuditi naša rješenja ili kao opcija postoj mogućnost da načinimno fotografije u vašoj tvrtci. Radi autentičnosti vaše web prezentacije najidelanije rješenje, kada su fotografije u pitanju, bilo bi da nam pošaljete originalne fotografije vašeg proizvoda ili bilo čega drugoga što bi htjeli u formi fotografije imati na web stranici. SVe drugo je improvizacija, osim ako vaša web prezentacija ne zathtijeva strogo odabrane fotografije iz područja vašeg biznisa.

Moram li dostaviti sve tekstove za web stranicu?

U načelu da, jer vaša web je vaša prezentacija i vi nabolje znate što ćete napisati o svom biznisu, poslovnom projektu ili o onome što želite prezentirati. Za neke uobičajene dijelove stranice već postoje predefinirani tekstovi. Riječ je o frazama, izrazima i drugim kratkim tekstovi koje možete sami kreirati ili taj posao možete prepustiti nama. Također možemo dogovoriti da mi za vas uradimo i cjelokupan tekst. U tom slučaju ćete nam morati dostaviti potrebne informacije o predmetu vaše prezentacije kako bi znali suštinu sadržaja kojeg ćemo sačiniti.

Moram li kasnije održavati svoju web stranicu?

Ni jedna web stranica nemože bez održavanja. Hoćete li sami moći održavati svoju web stranicu ovisi o vama i vašim mogućnostima, ali i o složenosti vašeg web projekta. U načelu mi radimo friendly web stranice koje je lako održavati. Nije potrebno veliko znanje i uz malu poduku i početnici se lako snalaze i administriraju svoje stranice.

Ako niste sigurni najbolje bi bilo da taj posao ipak povjerite drugima. Mi vam nudimo više oblika uslužnog održavanja web stranica. Od onog povremenog pa do svakodnevnog gdje mi preuzimamo kompletnu brigu o održavanju vaše stranice.

Ako poželim zatvoriti svoju web stranicu hoće li me to koštati?

Neće vas koštati ništa. Na samom startu morate registrirati domenu i zakupiti web hosting. Po dogoru mi možemo obaviti taj dio posla za vas. Nakn toga godinu dana ste mirni sve dok vam ne isteknu domena i zakupljeni hosting. Kada se rok isteka približi dobit ćete obavijest o tome. Na vama će biti da produžite hosting i domenu na narednu godinu dana. Ako pak odustajete od svog projekta niste dužni ništa plaćati. Nakon nepodmirenih troškova za narenu godinu vaš hosting račun će biti suspendiran i pravo na raspolaganje domenom će vam biti oduzeto. Više nećete imati svoju web prezentacij na webu i nitko od vas neće tražiti nikakve obveze po pitanju hostinga i domene.

Što ako ponovo poželim aktivirati svoju domenu i hosting račun?

Ako ne uplatite naknadu za domenu na vrijeme već prvog dana sljedećeg jednogodišnjeg perioda vaša domena neće biti u funkciji. Vaša web stranica se neće moći učitati u browserima. Nakon isteka domene imate rok od mjesec dana da ju ponovo produžite. Ako to ne učinite u tih mjesec dana gubite pravo na svoju domenu. Tada je ona slobodna na tržištu i može ju kupiti prvi zainteresirani klijent. Mala je vjerojatnoća da vam netko kupi vašu domenu prvi dan ili nekoliko prvih dana nakon što ste odustali od nje, ali na neko duže vrijeme veliki su izgledi da je netko stvarno registrira. Pogotovo ako je domena atraktivna. Zato nemojte prepuštati slučaju i produžite svoju domenu na vrijeme.

facebook

twitter

google plus

skype

youtube

vimeo