Učitava se.
Molimo sačekajte.

Izbornik

00387 (0) 63-820-370

admin@joomnet.com

Sve o hostingu

PočetnaINFOSve o hostingu
PočetnaINFOSve o hostingu

Što je hosting i kakav vam hosting treba

hosting 886

 

Web hosting je usluga koja omogućava objavljivanje web stranica na Internetu. Web host ili davatelj usluga web hostinga je tvrtka koja pruža tehnologije i usluge potrebne za web stranicu. Web stranice su smještene ili pohranjene na posebnim računalima pod nazivom poslužitelji.

Kada korisnici Interneta žele pregledavati vašu web stranicu, sve što trebate učiniti je upisivanje web adrese ili domene u svoj preglednik. Njihovo će se računalo povezati s vašim poslužiteljem, a vaše će se web stranice učitati u web pregledniku.

Smještaj web stranice

Web stranica se sastoji od mnoštva datoteka koje moraju biti negdje smještene i dostupne korisnicima 24 sata na dan. A upravo poslužitelji osiguravaju takav rad i zato web stranice smještene na poslužitelju mogu biti online cijelo vrijeme. Naravno, mogući su prekidi i u radu poslužitelja. Najčešće uslijed kvara, ali i zbog redovitog održavanja servera, jer ništa ne može raditi vječno i bez održavanja. Ipak ti prekidi u radu servera nisu tako česti i većina hosting tvrtki ima zajamčen rad njihovih servere preko 99% vremena.

Hosting paketi

Svaki korisnik koj želi smjestiti svoju web prezentaciju na neki server mora zakupiti tu uslugu smještaja svoje web stranice od neke hosting tvrtke. Sve hosting tvrtke obično svoje usluge najma hosting prostora nude kroz unaprijed određene pakete usluga. Svaki paket na hostingu je definiran po karakteristikama koje opet određuju cijenu zakupa. Po izboru određenog paketa hosting tvrtka kreira za klijenta poseban web hosting račun. Ovisno o izboru ponuđenih paketa takvi računi su definirani određenim karakteristikama. U osnovi treba izabrati onaj wen host paket čije će karakteristike održavati potrebe korisnika.

Za korisnika je važno da njegov hosting paket ima dovoljno diskovnog prostora za smještaj njegove web prezentacije s tim da treba voditi računa da će se stranica širiti i da će gotovo svaki korisnik imati potrebu za dodatnim prostorom na poslužitelju. Stoga je važno odabrati onaj paket koj sadrži dovoljno diskovnog prostora za neko duže korisničko vrijeme.

Osim rasploživog diskovnog prostora treba voditi računa o niz drugih faktora web hostinga i o nizu drugih karakteristika koje se nude u paketima hosting tvrtki. U tom pogledu na tržištu je ponuda šarolika. Tako imao hosting tvrtke koj u većoj ili manjoj mjeri limitiraju raspoložive resurse po pojedinim paketima, pa sukladno tomu i definiraju različite cijene za svaki paket. S druge strane imamo hosting tvrtke koji daju neograničene resurse za praktično sve funkcije poslužitelja.

Ipak nije sve tako ni crno ni bijelo kao bi se na prvi mah dalo zaključiti iz gornjeg. Sve ima svoju cijenu i cijena praktično definira koliko ćete dobiti u svom paketu koji naručujete.

Više tipova hostinga

Hostinzi se razlikuju i po tipu. Najpopularniji je Shared hosting koji je i najjeftiniji. Kod takvog hostinga više web stranica je smješteno na jednom serveru. Većina web prezentacija može bez problema biti hostana na takvim serverima. Ali ako ćete imati veliki promet i veliku web stranicu onda je svakako preporuka da zakupite VPS, odnosno Virtualni server. Takvi serveri omogućavaju niz prednosti za korisnika, ali su zato i osjetno skuplji.

Postoje također i Dedicaded serveri koji su prvenstveno namijenjeni za korporativne stranice i web prezentacije sa velikim brojem posjeta i velikom potrošnjom raspoloživih hosting resursa. Riječ je o fizičkim serverima koji se dodjeljuju svakom korisniku i korisnik ima potpunu kontrolu nad svojim serverom. Najam hostinga na takvim serverima je osjetno skuplji i koristi se za specijalizirane stranice.

Dakako, priča o serverima i hostingu daleko je šira nego smo prikazali u gornjih nekoliko redaka. Za više informacija "zamolite" veliki Google.

Prepustite brigu nama

Mi vam možemo preporučiti da se ne zamarate ovim pojedinostima oko hostinga i odabira hostinga za vašu web prezentaciju nego taj posao prepustite nama. Naše višegodišnje iskustvo i testiranje velikog broja hosting tvrtki daje nam dobre kvalifikacije oko izbora anajoptimalnijeg hosting rješnja za svaku web prezentaciju.

Prepustite odluku nama. Mi ćemo za vašu web stranicu odabrati najboje hosting rješenje koje će po svojim karakteristikama u potpunosti zadovoljiti vaše prohtjeve i potrebe. Odabrat ćemo kvalitetne resurse po vrlo konkurentnim cijenama.

Mi nemao vlastiti hosting server. Nema ga ni večina drugih koji pružaju usluge izrade web stranica. Mnogi drugi preprodaju tuđi hosting pa i na taj način zarađuju dodatno na vašem projektu.

Mi odabiremo samo najbolje hosting tvrtke koje imaju konkuretnu cijenu za svoje usluge, a vama naplaćujemo sam onoliko koliko stvarno košta hosting kod tih tvrtki. Mi tu nemamo nikakvu zaradu. Naša zarada ćebiti naša usluga u izradi web prezentacije i mi smo time zadovoljni.

Sami želite odabrati hosting

Nije problem. Možete i sami odabrati hosting gdje ćete smjestiti svoju web stranicu. Izbor je na vama. Samo u tom slučaju morate biti sigurni da će vam odabrana hosting tvrtka pružiti sve reurse koje ćete trebati za vašu web stranicu i strogo vodite računa da kupljeni hosting paket ima potrebne resurse koj će bez problema pogoniti vašu web prezentaciju. U slučaju da vi odaberete hosting za svoju web stranicu mi nećemo moći preuzeti odgovornost ako nešto u funkcioniranju vaše web prezentacije ne bude išlo kako treba.

Sve vaše eventualne pogreške kod odabira hostinga možemo ispraviti, ali svaka naknadna intervencija košta. Zato vam ne savjetujemo da se u puštate u poslove odabira hostinga ako niste sigurni što radite.

Što je domena i kako doći do domene

Osim hostinga, dakako treba vam i domena. Što su domene i kako ih registrirati? Možetre li sami registrirati svoju domenu? Morate li imati domenu i još niz odgovra na ova i slična pitanja pogledajte u tekstu na koji vodi donji slikovni link.domene kugle 1